- 2 salate mari
- 1 legătură ceapă verde
- 1 legătură usturoi verde
- 1 legatura pătrunjel
- o ceapa galbenă sau roşie
- 100 gr orez
- 1 linguriţă pastă de ardei dulce
- 1 lămâie
- 1 lingura de ulei
Mod preparare:
- Pentru a găti ciorba de salată verde de post primul pas este să spălăm salata frunză cu frunză şi o punem apoi pe un prosop la scurs. O să ne ia ceva timp, pentru că nu vrem să rămână urme de noroi.
- Ceapa verde, usturoiul verde si pătrunjelul se spala separat şi se pun apoi la scurs.
- Următorul pas este tocarea cepei galbene sau roşii ceapa rosie, şi a celei verzi
- După ce le-aţi tocat puneţi-le într-o oală unde le căliţi în ulei.
- Lăsaţi cca 1 minut apoi răsturnaţi salata verde pe care aţi tocat-o mai gros. Pentru că ea se topeşte imediat, şi n-aţi mai înţele nimic din ea dacă ar fi tocată mărunt. O lăsaţi şi pe aceasta cam un minut apoi puneţi peste ea dacă vă permite oala, 2.5 l de apă.
- După ce dă în fiert vărsaţi orezul şi mai lăsaţi la fiert 15 minute.
- La final presăraţi sare şi piper şi puneţi zeama de lămâie şi mai lăsaţi 1-2 minute. Atenţie să gustaaţi să nu fie nici prea sărată nici prea acră. deci nu puneţi toată zeama de lămâie de-odată