Your Cart

Sună-ne acum: 0745.511.813

Transport GRATUIT la abonamente!

Livrăm coșurile gustoase doar local, în București și Ilfov!

Castraveți murați în saramură

Ingrediente: 2,5 kg castraveți; 4 rădăcini de hrean; 4 crenguțe de mărar uscat; 3 tulpini cu frunze de țelină; 2 morcovi; 2 cepe; O căpățână de usturoi; Muștar boabe, boabe de piper negru, sare grunjoasă, apă.

Mod de preparare

Spală castraveții foarte bine, în mai multe ape. Încearcă să alegi castraveți cât mai mici și drepți. Poți lăsa castraveții întregi, sau le poți tăia capetele, dacă vrei. Curăță restul legumelor, taie fâșii de morcovi, de țelină, păstrează și frunzele de țelină, curăță usturoiul. Într-un borcan mare pune un strat, în picioare, de castraveți, pe cât posibil fără spații între ei, apoi strecoară printre și morcovi, țelină, usturoi, hrean, ceapă tăiată fâșii. Pune 2 litri de apă la fiert și adaugă 2 linguri mari de sare grunjoasă. Lasă pe foc până când dă în clocot, ulterior toarnă saramura fierbinte peste castraveți. Lasă să se răcească, fără să acoperi borcanul cu capac. Ulterior, după ce s-a răcit, răstoarnă lichidul din borcan și pune-l din nou la fiert, să dea în clocot. Se mai adaugă apă dacă mai este necesar, și sare. Acest proces de opărire se repetă de 3 ori, pentru ca rețeta de castraveți murați să se păstreze bine până la iarnă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Livrare gratuită

pentru abonamente și pentru comenzile de peste 300 lei

Puteți să ne vizitați ferma

Veți vedea de unde provin fructele și legumele pe care le mâncați

Garanția Calității

Toate produsele noastre sunt certificate, proaspete

Plată 100% sigură

Card / Revolut / OP / Cash