Ingrediente:
- salata verde – o bucata
- capsuni proaspete 5-6 bucati
- castraveti proaspeti – 2 bucati (din cei micuti cornison)
- jumatate de avocado
- 5-6 nuci usor coapte in cuptor
- o lingurita ulei de masline extravirgin
- sucul de la o jumatate de lamaie
- sare – dupa gust
Cum procedam?
Spalam salata frunza cu frunza si capsunile.
Pregatim dressingul de avocado: se taie pe lung avocado, iar cu o lingura scoatem cu usurinta miezul (daca acesta este bine copt)
Intr-un bol se marunteste bine (eu am folosit pentru aceasta operatiune un mic instrument din lemn pentru a nu se oxida) se amesteca cu sucul de lamaie , sarea dupa gust si lingurita de ulei de masline.
Salata se taie (mai mica sau mai mare in functie de preferinta fiecaruia) sau se rupe in bucati mari. Se amesteca cu feliutele de castraveti. Capsunile se vor taia in bucati si se adauga la final impreuna cu nucile si dressingul.
Putem adauga la final si branza feta taiata marunt.