- 30 ml ulei de floarea soarelui
- 30 g unt
- 3 catei de usturoi
- 1 ceapa galbena potrivit de mare
- 1 morcov
- 1 ardei kapia sau gogosar rosu
- 500 g rosii
- 250-300 ml apa fierbinte
- sare, piper dupa gust
- 4-5 frunze proaspete de busuioc
- crutoane pt servit
Se spala legumele si se curata.
Intr-o cratita se pune uleiul si untul sa se incalzeasca. Usuturoiul curatat se taie in felii si se pune in ulei. Se amesteca pentru a se aroma uleiul apoi se adauga ceapa taiata marunt. Se caleste usor, timp in care se da morcovul pe razatoarea cu gauri mari. Se adauga morcovul peste ceapa si se calesc impreuna.
Ardeiul kapia se taie cubulete, la fel se procedeaza si cu rosiile. Se pun pe rand in cratita, se lasa sa se caleasca impreuna apoi se toarna apa fierbinte. Se lasa sa fiarba la foc mic timp de 15 minute, dupa care se ia de pe foc si se lasa putin sa se raceasca.
Se dau legumele prin blender pana devin cremoase. Se pune din nou pe foc, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust iar la final se adauga frunzele de busuioc taiate marunt.
Se serveste cu crutoane. Pofta buna!